ua en ru

МЗС РФ звинуватив українську владу в збочених уявлень про добро і зло

МЗС РФ звинуватив українську владу в збочених уявлень про добро і зло Глава МЗС РФ Сергій Лавров

Міністерство закордонних справ (МЗС) Росії звинуватив нинішню українську владу в збочених уявлень про добро і зло. Про це йдеться в коментарі МЗС щодо деяких прийнятих Верховною Радою України законів.

"На тлі декларованої боротьби з нібито тоталітарним минулим Києвом вводяться справді тоталітарні методи ліквідації неугодних партій, громадських організацій і рухів. Фактично встановлюється жорстка цензура політичної думки на відповідність спотвореним уявленням про добро і зло, пропагованих нинішньою українською владою. Прикриваючись риторикою боротьби за громадянські права і свободи, українські законодавці прийняли по суті акти, що безпосередньо обмежують реалізацію прав на свободу думки, совісті, переконань і вираження думки", - йдеться в заяві МЗС.

У російському міністерстві назвали "боротьбою з героїчним минулим народу України" прийняття законів "Про правовий статус та вшанування пам'яті учасників боротьби за незалежність України у XX столітті", "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів на Україні і заборону пропаганди їх символіки", "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років", "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр.".

Також МЗС РФ вбачає в цих законах порушення Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, Міжнародній конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, резолюції 69/160 Генасамлеї ООН по боротьбі з героїзацією нацизму.

Комментарий Департамента информации и печати МИД России в связи с предпринимаемыми на Украине шагами по борьбе с историе...

Posted by МИД России on 10 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, в Кремлі жалкують про прийняття законів з декомунізації України.