ua en ru

У МЗС РФ назвали нові санкції "подарунком для Порошенка"

У МЗС РФ назвали нові санкції "подарунком для Порошенка" Фото: Петро Порошенко під час зустрічі з Дональдом Трампом у США (president.gov.ua)

Заступник голови російського МЗС звинуватив Конгрес США в "русофобії"

Заступник голови Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Рябков заявив, що влада США зробили президентові України Петру Порошенку "політичний подарунок", ввівши нові санкції проти РФ. Про це повідомляє прес-служба російського МЗС.

"20 червня у Вашингтоні було оголошено про нове значне розширення американських санкцій відносно російських фізичних і юридичних осіб. Очевидно, що це (санкції, - ред.) - політичний подарунок Петру Порошенку, що перебуває у США. Санкції введені під старим приводом подій в Україні. Безглуздість цього мотивування очевидна ", - заявив Рябков, ймовірно, "забувши" про анексію Криму і ведення бойових дій на Донбасі.

Він також додав, що "запеклі русофоби" з конгресу США намагаються знищити будь-які перспективи для вирівнювання російсько-американських відносин.

"На цьому тлі зовсім непереконливо звучать слова офіційних представників у Вашингтоні про прагнення продовжувати діалог з нами, шукати точки дотику, займатися вирішенням низки двосторонніх і важливих міжнародних проблем. Практичні дії американської сторони різко девальвують ці заяви, що ми обов'язково будемо враховувати", - підкреслив Рябков.

Він також пообіцяв, що Росія вживатиме відповідні заходи на "новий американський випад".