ua en ru

МЗС підтвердило українське громадянство пасажира літака, який повідомив про бомбу

Міністерство закордонних справ України (МЗС) підтвердило українське громадянство пасажира літака, який повідомив про бомбу.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) підтвердило українське громадянство пасажира літака, який повідомив про бомбу. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Один з пасажирів рейсу, громадянин України, намагався змусити екіпаж направити літак р. в Сочі. Вибухівки або зброї у пасажира не було виявлено. Екіпаж курсу не міняв і в штатному режимі здійснив посадку в аеропорту Стамбула", - йдеться в повідомленні.

В результаті інциденту ніхто не постраждав. За оперативною інформацією, підозрюваний добровільно здався поліції.

Посольство України в Турецькій Республіці перебуває на постійному зв'язку з МЗС та правоохоронними органами Туреччини. В аеропорту знаходиться консул Генерального консульства України в Стамбулі, який в координації з турецькою стороною, що приймає заходи для з'ясування обставин інциденту, а також виконання консульсько-правових функцій.

Справа перебуває на особливому контролі МЗС і правоохоронних органів України.

Раніше повідомлялося, що літак рейсу Харків-Стамбул здійснив вимушену посадку через повідомлення про бомбу.

За деякими даними, громадянин України, який повідомив про бомбу на облавку літака, перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Як повідомляє турецьке агентство TRT, літак виконував рейс за маршрутом Харків-Стамбул. За даними Agence France-Presse, літак належить авіакомпанії Pegasus Airlines. На його облавку перебувало 110 пасажирів.