ua en ru

МЗС Киргизії назвав образою висловлювання Джемілєва

МЗС Киргизії назвав образою висловлювання Джемілєва Фото: Мустафа Джемілєв

Українській стороні направлена нота протесту

Міністерство закордонних справ Киргизії направило ноту протесту Україні з приводу висловлювань народного депутата, уповноваженого Президента у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва в соцмережі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Киргизії.

"У МЗС з подивом сприйняли факт висловів Мустафи Джемілєва на адресу Киргизької Республіки, опублікованих на його персональній інтернет-сторінці 2 червня. Подібні репліки на адресу цілої країни від депутата парламенту іноземної держави і відомого з деяких пір державного діяча можна було б віднести на його персональне емоційне душевний стан", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні говориться, що Киргизія направила ноту протесту в МЗС України і буде чекати пояснень з боку офіційних осіб і парламенту.

"У зв'язку з тим, що до теперішнього часу Джемілєв не спромігся принести свої вибачення за свої висловлювання і введення в оману громадськості, МЗС уповноважений заявити, що опубліковані в інтернеті репліки є образливими щодо суверенітету Киргизької Республіки", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, вчора повідомлялося, що поліція Киргизії 3 години не випускала Джемілєва з аеропорту.

"Всі ці дії в аеропорту - "замовлення" господарів Киргизстану, які відомо, де знаходяться", - прокоментував Джемілєв своє затримання в соцмережі.