ua en ru

МЗС Ізраїлю попросив Україну передати останки рабина Нахмана

МЗС Ізраїлю попросив Україну передати останки рабина Нахмана Фото: прапори Ізраїлю та України (facebook.comUkraineMFA)

Україну попросили передати в Ізраїль останки рабина з Умані

Міністерство закордонних справ (МЗС) Ізраїлю попросив Україну передати останки рабина Нахмана. Про це повідомляє Newsru.co.il.

"Представники МЗС Ізраїлю звернулися до уряду України з проханням перенести останки засновника руху бреславских хасидів з Умані до Ізраїлю", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, українська влада досі не дала офіційної відповіді, однак, джерела в уряді України дали зрозуміти, що не мають наміру задовольняти прохання ізраїльського МЗС.

Так, українська влада нібито мотивує це тим, що могила рабина Нахмана є об'єктом історичної і національної спадщини України.

Відзначимо, напередодні свята Рош а-Шана, єврейського Нового року в Умані щороку приїжджає не менше 25 тис. бреславских хасидів з Ізраїлю, США та Європи. У цей період для них організовують десятки спеціальних рейсів в аеропорту Бен-Гуріон (Тель-Авів).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Ізраїлю визнала Україну безпечною країною, що має значно прискорити обробку Управлінням реєстрації населення і міграції Ізраїлю поданих громадянами України заяв на отримання статусу біженця в Ізраїлі.