ua en ru

МЗС Іраку спростував інформацію про смерть Президента країни

Президент Іраку Джаляль Талабані, раніше сьогодні госпіталізований до лікарні м. Багдада для надання "невідкладної медичної допомоги", живий, і його стан стабілізувався. Таку заяву зробив глава МЗС Іраку Хошияр Зібарі, передає телеканал Al Arabiya.

Таким чином Зібарі спростував повідомлення про смерть 79-річного Президента після інсульту. Нагадаємо, іракське телебачення Baghdad TV повідомило, що Талабані помер.

Раніше сьогодні адміністрація Президента підтвердила, що Талабані поступив до лікарні сьогодні вночі "у зв'язку з різким погіршенням здоров'я через втому". Неофіційні джерела стверджували, що Президент переніс інсульт.

Талабані в останні роки відчуває проблеми зі здоров'ям і вже не раз проходив лікування за кордоном. У 2007 р. Президент лікувався від зневоднення і виснаження в Йорданії, в 2008 р. - переніс операцію на серці в США.

Талабані став першим іракським Президентом курдського походження. Він обіймає цю посаду з 2005 р. і, незважаючи на те, що посада Президента в Іраку носить більшою мірою церемоніальний характер, не раз виступав у якості посередника в конфліктах іракських етнічних груп і релігійних сект.

Незважаючи на те, що в 2009 р. Талабані оголосив про намір вийти на пенсію, через рік він був переобраний на посаді Президента Іраку.

Читайте також: У Президента Іраку стався інсульт, - уточнені дані