ua en ru

МЗС робить усе можливе для допомоги українському баскетболісту, який впав у кому у Казахстані, - Волошин

Міністерство закордонних справ (МЗС) України робить усе можливе для того, щоб допомогти українському баскетболісту у Казахстані В'ячеславу Богданову, який впав у кому після бійки. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.

"30 жовтня від баскетбольного клубу Алмати до Генерального консульства України надійшло повідомлення про напад на В'ячеслава Богданова. 31 жовтня генеральний консул провів зустріч з завідуючим реанімаційного відділення, де перебуває Богданов", - повідомив Волошин.

За його словами, було порушено питання про оплату лікування Богданова, і в результаті визначено, що це питання відноситься до баскетбольного клубу Алмати, де працював Богданов: "Сьогодні відбулася зустріч заступника нашого консула з приводу відкриття кримінальної справи щодо нанесення тяжких тілесних пошкоджень Богданову. Керівник поліцейського відділку підтвердив, що під арештом перебувають підозрювані у скоєні злочину. Ми сподіваємося, що злочинці будуть покарані... МЗС України тримає ці питання на контролі", - додав Волошин.

Нагадаємо, баскетболіст Богданов був побитий двома невідомими неподалеку від власного будинку в ніч на 28 жовтня. Спортсмен отримав травму голови та досі находиться у комі.

Читайте також: В Україну доставлено тіло українця, який загинув у ДТП у Польщі 2 жовтня, - МЗС