ua en ru

Британія введе санкції проти Росії, якщо виявить її причетність до отруєння екс-розвідника

Британія введе санкції проти Росії, якщо виявить її причетність до отруєння екс-розвідника Фото: Борис Джонсон (facebook.com/borisjohnson)

Джонсон назвав Росію "злочинною та руйнівною силою"

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що влада країни дасть жорстку відповідь у разі, якщо до отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки має відношення Росія. Про це повідомляє ВВС.

Країна може ввести нові санкції проти Росії. Крім цього, британські політики і чиновники можуть бойкотувати Чемпіонат світу з футболу 2018 року, який пройде в Росії.

"Було б невірним робити висновки до завершення розслідування, але я можу запевнити палату, що якщо з'являться докази причетності держави (Росії), уряд її величності відповість рішуче і належним чином", - сказав Джонсон.

Він назвав Росію "злочинною та руйнівною силою".

"Я кажу урядам по всьому світу, що жодна спроба забрати невинне життя на території Британії не уникне санкцій і не залишиться непокараною", - додав Джонсон.

66-річний чоловік і його донька перебувають у тяжкому стані у лікарні.

Його дружина, син і старший брат померли протягом останніх двох років. За словами сім'ї, при таємничих обставинах.

Нагадаємо, у Великобританії госпіталізували з серйозним отруєнням колишнього шпигуна Сергія Скрипаля, який в 1990-х і початку 2000-х передавав Лондону дані про російських розвідників, які працюють під прикриттям в Європі.

У Кремлі відреагували на інцидент, заявивши, що не мають жодної інформації з приводу того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.