ua en ru

Міжвідомча комісія України з міжнародної торгівлі проведе спецрозслідування щодо імпорту мінеральних добрив в Україну.

Міжвідомча комісія України з міжнародної торгівлі проведе спецрозслідування щодо імпорту мінеральних добрив в Україну. Відповідне повідомлення про порушення та проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну добрив мінеральних із вмістом трьох поживних елементів: азоту, фосфору, калію з вмістом азоту, більше 10% незалежно від країни походження та експорту надруковане в газеті "Урядовий кур'єр".

Міжвідомча комісія України розглянула заяву Союзу хіміків України "Про порушення та проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну добрив мінеральних із вмістом трьох поживних елементів азоту, фосфору, калію з вмістом азоту більш 10%" та за результатами розгляду встановила, що у заяві міститься достатньо доказів, на підставі яких можна здійснити висновок, що протягом II півріччя 2008 р. - I півріччя 2009 р. імпорт в Україну відповідних мінеральних добрив відбувався в таких розмірах та на таких умовах, що міг заподіювати значної шкоди національному товаровиробникові.
"Ураховуючи викладене та відповідно до статті 9 закону, комісія прийняла рішення № СП - 225/2010/4403-33 "Про порушення та проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну добрив мінеральних із вмістом трьох поживних елементів азоту, фосфору, калію з вмістом азоту більш 10% незалежно від країни походження та експорту", - йдеться у повідомленні.