ua en ru

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі подовжила дії антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну ДВП з РФ.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі подовжила дії антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну плит деревноволокнистих (ДВП) мокрого способу виробництва, твердих походженням з РФ. Відповідне рішення комісії № АД - 227/2010/4403-41 опубліковане на шпальтах видання "Урядовий кур'єр" (№30, 17 лютого 2010 р.).
У рішенні комісії йдеться про плити деревоволокнисті (ДВП) мокрого способу виробництва, тверді (густиною більш як 0,8 г/куб. см), не піддані механічному обробленню та без облицювання, походженням з Російської Федерації, які класифікуються згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД) за кодом 4411 11 90 00.
Рішення про подовження дій антидемпінгових заходів комісія прийняла, керуючись положеннями закону України про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту та зважаючи на те, що рівень цін імпорту в Україну ДВП походженням з РФ без сплати антидемпінгового мита нижчий за собівартість та ціни продажу ДВП національного товаровиробника на внутрішньому ринку України.