ua en ru

В міжетнічних зіткненнях в Конго бойовики вбили більше 30 мирних жителів

В міжетнічних зіткненнях в Конго бойовики вбили більше 30 мирних жителів Фото: на село хуту напали бойовики з племені нанді

Бойовики напали на село народу хуту

Бойовики, що належать до етнічної групи нанді, вбили щонайменше 34 мирних жителів і поранили 20 осіб на сході Демократичної Республіки Конго. Про це повідомляє Reuters.

Більшість загиблих - представники племені хуту. В останній рік в країні відбувається ескалація між двома етнічними групами.

Місцева влада повідомила, що бойовики Май-Май напали на село Луханга о 5 годині ранку за місцевим часом. Вони були озброєні мачете й автоматами.

Зазначимо, конголезькі загони самооборони, так звана "міліція Май-Май" були створені для протистояння з руандийскими інтервентами в 2001 році. Останнім часом загони Май-Май діють у східних регіонах ДРГ.

Світові лідери побоюються напруженості навколо намірів президента ДРГ Жозефа Кабіли залишитися при владі після закінчення свого терміну в наступному місяці. Майбутні вибори можуть спровокувати великий конфлікт, який також вплине на локальні міжетнічні конфлікти.

Нагадаємо, 19 вересня у столиці Конго місті Киншас відбулися зіткнення між опозиційними демонстрантами і силами безпеки. В результаті загинули 50 осіб.

Учасники мітингу вимагали відставки Кабіли, який править у Демократичній Республіці Конго з 2001 року. Опозиція побоюється, що він планує продовжити своє правління неконституційно.