ua en ru

Міжнародні суди коштуватимуть Україні наступного року 78 млн 385 тис. грн. - Є.Корнійчук.

Мін"юст при підготовці проекту держбюджету-2010, з урахуванням необхідних виплат на досудове врегулювання, заздалегідь розрахував суму, необхідну наступного року на міжнародні суди, на рівні 78 млн 385 тис. грн. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив перший заступник міністра юстиції України Євген Корнійчук.

Він також відмітив, що, за попередньою інформацією Мінфіну, в проекті основного фінансового документа на наступний рік закладено 25 млн 674,3 тис. грн. «Ця сума покриває тільки безпосередні витрати на оплату державою обов'язкових реєстраційних платежів при розгляді справ в зарубіжних юрисдикційних органах і юридичний супровід поточних справ», - підкреслив перший заступник міністра юстиції, додавши, що «все одно, так або інакше, всі гроші будуть виплачені».

«Ми ж не можемо брати нікому невідомі юридичні компанії - нам потрібен позитивний результат. Особливо, враховуючи, що позови до українських суб'єктів підприємництва, держорганів та держави Україна в сумі вже перевищують декілька мільярдів доларів США», - резюмував Є.Корнійчук.