ua en ru

Міжнародні сили в Афганістані передали відповідальність за ще одну провінцію

Силові структури Афганістану офіційно перебрали сьогодні в Міжнародних сил сприяння безпеці відповідальність за безпеку в більшій частині провінції Кундуз на півночі країни. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Як заявив на церемонії передачі на летовищі міста Кундуза міністр внутрішніх справ Афганістану Бісмелла Могаммаді, афганські сили тепер відповідатимуть за це місто і ще п'ять районів провінції. Останній, шостий, тим часом лишається під контролем міжнародних сил.

Нинішня передача повноважень є частиною третього її етапу, що почався в травні і має протривати рік-півтора. Цей етап стосується ще понад 120 районів Афганістану. Після його завершення під контролем афганських сил будуть райони в усіх 34 провінціях, зокрема, центри всіх провінцій, а деякі з провінцій повністю. На цілком підконтрольній владі Афганістану території житиме понад три чверті населення країни.

Повністю передача відповідальності за безпеку має завершитися до кінця 2014 року, коли міжнародні сили мають залишити Афганістан.

Зазначимо, у вересні США передадуть в'язниці в Афганістані під керівництво Кабула.