ua en ru

Мей заявила, що не побоїться сказати Трампу про його можливу неправоту

Мей заявила, що не побоїться сказати Трампу про його можливу неправоту Фото: Тереза Мей рішуче налаштована перед зустріччю з Трампом

Британська лідерка наголосила, що завжди захищала права жінок

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей заявила, що не побоїться відреагувати на репліки президента США Дональда Трампа, якщо вважатиме їх неприйнятними, особливо коли йтиметься про права жінок. Про це вона сказала в інтерв'ю ВВС.

​​Британська прем'єрка сказала, що хотіла б розвивати особливі відносини між Лондоном і Вашингтоном, які мають спільні інтереси у торгівлі, безпеці й обороні.

"Він уже сказав мені, що хотів би бачити відносини між Великою Британією і США міцними і націленими на майбутнє", - розповіла ​​Мей.

Вона наполягає на тому, що Трамп зацікавлений у швидких переговорах із приводу угоди про вільну торгівлю, незважаючи на заявлену ним стратегію "Америка перш за все", яка викликала сумніви щодо його рішучості підписати такий документ із Лондоном.

Мей також стверджує, що новий лідер США, як і раніше, прихильний НАТО, попри його неодноразову критику на адресу альянсу, стурбованого діями Росії щодо України.

Крім того, британська лідерка наголосила, що завжди захищала права жінок, і тому є багато прикладів.

"Я вже чітко давала зрозуміти, що деякі із заяв Дональда Трампа про жінок неприйнятні. За деякі з них він сам перепрошував. Коли я сяду навпроти Трампа, головним... буде той факт, що перед ним - жінка-прем'єр. Якщо він скаже щось, що я вважаю неприйнятним, я не побоюся сказати про це Дональдові Трампу", - запевнила Мей.

Як очікується, прем’єрка Британії зустрінеться з американським президентом у Вашингтоні 27 січня. Вона стане першим світовим лідером, із яким новий керівник США зустрінеться після інавгурації, що відбулася 20 січня.

Нагадаємо, в суботу сотні тисяч людей у ​​Вашингтоні вийшли на "Марш жінок", який став кульмінацією міжнародної кампанії протесту у перший день після інавгурації Трампа. На знак солідарності з маршем у Вашингтоні акції протесту провели у сотнях міст, у тому числі в Сіднеї, Лондоні, Парижі та Барселоні.