ua en ru

Мей обговорить з Трампом витік інформації про теракт у Манчестері

Мей обговорить з Трампом витік інформації про теракт у Манчестері Фото: Мей обговорить з Трампом витік інформації про теракт у Манчестері

Публікація фото з місця вибуху в газеті New York Times викликала обурення британської влади

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у рамках саміту НАТО в Брюсселі обговорить численні витоки інформації про розслідування теракту в Манчестері, в результаті якого загинули 22 людини, передає BBC.

Повідомляється, що публікація в середу фотографій доказів з місця вибуху в газеті New York Times викликала обурення британської влади. На опублікованих фотографіях зображені "уривки рюкзака, гайки і болти, а також пристрій, ідентифікований як "можливий детонатор".

Зазначено, що міністр внутрішніх справ Великобританії Ембер Радд заявила, що "роздратована" витоком інформації і вважає, що такий інцидент "не повинен повторитися". Тим не менше, спочатку фотографії були опубліковані в США, а потім і в британських ЗМІ.

Крім того, в поліції підкреслюють, що публікації могли зашкодити ходу розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Манчестера заарештувала вже вісім підозрюваних у причетності до скоєння теракту під час концерту.