ua en ru

У київському метро пасажир перевозив гранати

У київському метро пасажир перевозив гранати Фото: вилучені гранати (kyiv.npu.gov.ua)

У пасажира київського метро вилучили дві гранати

У київському метро пасажир перевозив гранати. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Києві.

Як зазначається, правоохоронцям повідомили про чоловіка, який збуває зброю у Києві, його особу вдалося встановити, ним виявився 34-річний киянин. Чоловіка затримали для перевірки у київському метро.

"У 34-річного киянина вилучили два предмети, схожі на гранати РГД-5 і запали до них та направили на проведення експертного дослідження. Під час слідства будемо встановлювати, де саме зловмисник придбав боєприпаси та з якою метою", - повідомив начальник управління поліції в метро Києва Віталій Биков.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у Києві, на вулиці Симиренка, спіробітники поліції затримали п'яного чоловіка, який погрожував сусідам зброєю.

Також повідомлялося, що у Києві в маршрутці чоловік з ножем напав на пасажира, постраждалого госпіталізували з колото-різаною раною.