ua en ru

Метінвест запускає процедуру імплементації реструктуризації боргу

Метінвест запускає процедуру імплементації реструктуризації боргу Фото: Метінвест

Реструктуризацію планується імплементувати в рамках схеми по англійському праву

Метінвест запускає процедуру імплементації реструктуризації боргу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Metinvest B. V., материнська компанія міжнародної вертикально-інтегрованої гірничо-металургійної групи компаній, рада оголосити про те, що суд Англії надав дозвіл на скликання окремих зборів Власників облігацій та Кредиторів по передекспортному фінансуванню з питання імплементації фінансової реструктуризації в рамках схеми щодо такої реструктуризації", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними прес-служби, компанія звернулася в суд для імплементації реструктуризації своєї фінансової заборгованості по незабезпечених гарантованих облігаціях ("Облігації") і лініях передекспортного фінансування ("Лінії передекспортного фінансування") у відповідності з ключовими умовами реструктуризації, опублікованими Компанією 25 травня 2016 року ("Реструктуризація")

Реструктуризацію планується імплементувати в рамках схеми по англійському праву ("Схема щодо реструктуризації"). 17 січня 2017 року суд Англії надав Компанії дозвіл на скликання зборів Власників облігацій ("Власники облігацій") та кредиторів за предэкспортному фінансування ("Кредитори за предэкспортному фінансування") для голосування за Схемою щодо реструктуризації, які відбудуться 6 лютого 2017 року.

Відзначається, що ні Компанія, ні її дочірні компанії не ініціювали процедуру банкрутства. Компанія та її дочірні компанії (у тому числі Metinvest U. S. Inc. ("MIUS"), United Coal Company, LLC ("UCC") та їхні дочірні компанії) продовжать здійснювати свою діяльність і виконувати свої поточні зобов'язання в звичайному режимі.

Крім того, в Метінвесті повідомляють, що отримано необхідну більшість голосів Власників облігацій та Кредиторів по передекспортному фінансуванню для затвердження Схеми щодо реструктуризації.

Після зборів орієнтовно 8 лютого 2017 року відбудеться наступне слухання у суді Англії, на якому перед судом буде подано прохання про санкціонуванні Схеми щодо реструктуризації. Компанія очікує, що Реструктуризація буде імплементована приблизно через три тижні після цього слухання.

Визнання Схеми щодо реструктуризації з англійської праву та клопотання по главі 15 на території Сполучених Штатів Америки

Як наголошується, схема щодо реструктуризації – це схвалена судом процедура, в рамках якої будь-яка компанія може запропонувати компромісне рішення і процедуру конкретним групам кредиторів без необхідності отримання їхньої одностайної згоди. Якщо така схема схвалена необхідним більшістю кредиторів і санкціонована судом Англії, вона є обов'язковою для усіх кредиторів відповідної групи, незалежно від того, схвалили вони схему чи ні.

"Компанія Metinvest B. V. є нідерландської материнською компанією і основним механізмом фінансування компаній Групи Метінвест, і, таким чином, правомочна запропонувати Схему щодо реструктуризації, оскільки, серед іншого, умови Облігацій і Ліній передекспортного фінансування регулюються англійським правом. Компанія успішно реалізувала дві попередні схеми щодо введення тимчасового мораторію на дії примусового характеру з боку Власників облігацій, які були санкціоновані судом Англії і набули чинності відповідно 29 січня 2016 року та 30 червня 2016 року ("Схеми щодо введення мораторію")", - розповіли в прес-службі.