ua en ru

Metinvest достроково погасив кредит на 410 млн євро

Metinvest Trametal S.p.A. достроково погасила заборгованість, що залишилася в розмірі 107,5 млн євро 7-річної кредитної лінії на загальну суму 410 млн євро. Про це повідомляє прес-служба холдингу "Метінвест".
Кредит був отриманий в січні 2008 р. і був використаний для придбання 100% частки в компанії Trametal S.p.A. (пізніше перейменований в Metinvest Trametal S.p.A.) і її дочірнього підприємства Spartan UK Limited, двох листопрокатних підприємств в Італії та Великобританії.

"Погашення цієї кредитної лінії зменшує обсяг наших короткострокових фінансових зобов'язань і загальної заборгованості, а також знижує частку пріоритетною забезпеченої заборгованості, що повинно поліпшити кредитний рейтинг боргових інструментів Метінвест", - відзначив фінансовий директор "Метінвесту" Сергій Новіков.

Кредитна лінія була організована синдикатом з 10 банків, в якому банки ABN Amro Bank N.V. і BNP Paribas S.A. виступили в якості головних організаторів і андеррайтерів.

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Основними акціонерами Metinvest B.V. є група СКМ (71,25% акцій), що належить Ринату Ахметову, "Смарт-холдинг" (23,75% акцій) Вадима Новинського і Clarendale Limited (5% акцій) Володимира Бойка. У 2011 р. "Метінвест" збільшила виплавку сталі на 3,9% - до 14,3 млн т. Чистий прибуток компанії виріс в 4,2 рази - до 1,854 млрд дол.

Читайте також: "Метінвест" залучив кредитну лінію на суму 300 млн дол. для фінансування програми капінвестицій.