ua en ru

Місцева влада не забезпечує на належному рівні вакцинацію від грипу, - СЕС

Місцева влада не забезпечує вакцинацію від грипу на належному рівні. Про це в ході прес-конференції заявив начальник відділу державного санітарного нагляду Санітарно-епідеміологічної служби (СЕС) України Віктор Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кількість хворих на грип та ГРВІ на даний момент, станом на 43 тиждень, не відрізняється від кількості захворілих в аналогічні періоди минулих років ... Станом на 43 тиждень 25 тис. людей госпіталізовано ... Але активна вакцинація почалося не так давно, вакциновано всього 14 тис., що становить лише 0,3% від загальної кількості ... Тому ми занепокоєні станом вакцинації", - заявив він.

За його оцінками, 1 млн 800 тис. осіб перебувають у групі ризику і вимагають вакцинації в терміновому порядку: "Тому ми закликаємо місцеву владу контролювати цей процес, повернутися до вакцинації".

За його словами, на сьогодні вакцина проти грипу віднесена до вакцин, які рекомендуються, тому не закуповуються за державні кошти. Це питання контролюється на місцевому рівні: "Але ми наполягаємо на тому, щоб якомога більше людей було щеплено вакциною проти грипу".

Читайте також: Епідемія грипу в Україні в 2012 р. буде в листопаді-грудні