ua en ru

Мери облцентрів пропонують ВР провести вибори депутатів місцевих рад на мажоритарній основі, - мер Полтави.

Мери обласних центрів пропонують Верховною Радою внести зміни до Закону України "Про вибори депутатів місцевих рад" і 30 травня провести їх на мажоритарній основі. Про це журналістам із посиланням на мера Полтави Андрія Матковського повідомили в прес-службі міськвиконкому, передає кореспондент РБК-Україна. "Що стосується чергових виборів до місцевих рад, які повинні відбутися 30 травня 2010 року, то міський голова разом з колегами-мерами, ініціював перед депутатами Верховної Ради внесення змін до закону. Діючий принцип виборів за партійними списками не виправдовує себе - люди не знають свого депутата. А ось вибори за мажоритарною системою позитивно вплинуть на життя громад і громадян", - сказано в повідомленні прес-служби Полтавського міськвиконкому.

Мер Запоріжжя Євген Карташов повідомив кореспондентові РБК-Україна, що підписав звернення до Верховної Ради з вимогою повернути мажоритарну систему. "Так, я підписав дане звернення. Це наша загальна принципова позиція", - сказав він. Єдиним "незрозумілим моментом", на думку Є.Карташова, залишається відсутність видимих конструктивних кроків при зовнішній повній згоді всіх політичних сил усіх рівнів. "За це - всі лідери партій, за такий підхід, а справа не рухається. Поставте питання і отримайте відповідь, чому парламент не ухвалює цього рішення", - заявив зокрема мер Запоріжжя.

Мер Одеси Едуард Гурвіц заявив, що дане звернення не підписував, але якщо Верховна Рада ухвалить відповідне рішення, то він виконуватиме його.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що готовий підписати таке звернення.