ua en ru

Меркель: інцидент зі збитим російським Су-24 погіршив ситуацію в Сирії

Меркель: інцидент зі збитим російським Су-24 погіршив ситуацію в Сирії Фото: канцлер Німеччини Ангела Меркель

Німецький канцлер зазначила, що вирішити проблему сирійського конфлікту можна тільки політичним шляхом

Інцидент зі збитим турецьким ВВС російським бомбардувальником Су-24 "ще більше ускладнила ситуацію в Сирії". Про це канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила під час виступу в Бундестазі, передає BBC.

"Абсолютно очевидно, що вирішити проблему сирійського конфлікту можна тільки політичним шляхом", - зазначила канцлер.

"Звичайно, кожна країна має право захищати свою територію. Але, з іншого боку, ми знаємо, яка напружена ситуація склалася в Сирії і на сусідніх територіях. Я вчора спілкувалася з прем'єр-міністром Туреччини і попросила його зробити все для деескалації ситуації", - повідомила Меркель.

Нагадаємо, 24 листопада, турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. Всього турецькі війська засікли на своєму кордоні два літаки РФ.

Президент РФ Володимир Путін назвав обстріл російського Су-24 "ударом у спину від посібників тероризму". Російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що інцидент з російським літаком підірвав відносини Туреччини та Росії, в тому числі економічні.