ua en ru

Мер Запоріжжя ветував резолюцію про підсумки реформування системи ЖКГ у місті і постанову про захист громадян від корупції.

Міський голова Запоріжжя Євгеній Карташов наклав вето на низку рішень, прийнятих депутатами на 39-ій сесії міськради, що відбулася 24 березня 2010 р. Про це повідомив секретар міської ради Юрій Каптюх на брифінгу, присвяченому підсумкам сесії, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мер наклав вето на резолюцію про підсумки реформування системи міського ЖКГ, призначення Людмили Маринюк керівником телеканалу МТМ і постанову про захист громадян від корупційних посягань службовців місцевого самоврядування і керівників комунальних підприємств, установ охорони здоров'я і освіти", - повідомив Ю.Каптюх. Дане рішення, за його словами, було ухвалене 26 березня.

Крім того, на засіданні міськвиконкому Запорізької міськради 25 березня Є.Карташов наклав вето на постанову про реформування КП "Паркування".

Всі вищеперелічені питання викликали активні дебати під час сесії міської ради минулого тижня.

Зокрема, резолюція про підсумки реформування системи міського ЖКГ передбачала оцінку роботи більшості комунальних структур міста незадовільною. Найбільш проблемні структури, згідно із резолюцією, передбачалося підготувати до виведення з муніципальної власності і приватизації для їх більш ефективного функціонування.

Призначення головного редактора газети "Наш час +", депутата міськради від Партії регіонів Л.Маринюк на посаду гендиректора комунального телеканалу МТМ, викликало численні нарікання депутатів міськради з інших фракцій, які побоювалися, що муніципальний телеканал, зобов'язаний у рівній мірі висвітлювати діяльність міськради і його виконавських органів, підпаде під виражений вплив однієї з політичних сил. Крім цього, спірним залишається питання про правомочність міської ради знімати і призначати керівників комунальних підприємств, позаяк це входить до компетенції міського голови.

Постанова "Про захист громадян від корупційних зазіхань, неправомірних обмежень і зловживань посадовців місцевого самоврядування, керівників комунальних підприємств, установ охорони здоров'я і освіти, ВРЕЖО і ЖЕКів", визнає кадрову роботу мера Євгена Карташова із підбору керівників до вищеперелічених структур незадовільною і зобов'язує його "посилити роботу" із запобігання і недопущення корупційних дій.

Постанова "Про реформування діяльності КП "Паркування" передбачає припинення діяльності підприємства до кінця 2010 року, скасування плати за користування паркувальними майданчиками, що знаходяться на балансі КП від 1 квітня до 31 грудня 2010 р. з одночасним розглядом можливостей ліквідації підприємства і передачі паркингів приватним підприємцям на аукціонній основі.

Згідно із регламентом, заветовані постанови мають бути винесені на розгляд сесії протягом найближчих двох тижнів від моменту накладення вето. Щоб подолати вето, за кожне рішення повинні проголосувати 2/3 депутатів міськради.