ua en ru

Мер Сум звинувачує нардепа від Партії регіонів в дестабілізації ситуації в місті.

Члени Партії регіонів в Сумах дестабілізують ситуацію із забезпеченням міста теплом. Про це заявив мер Сум Геннадій Мінаєв, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"По вказівці народного депутата Андрія Деркача місцеві регіонали дестабілізують ситуацію в місті. Дестабілізують, виходячи не з партійних принципів і програми Партії регіонів, а за власною ініціативою нардепа Деркача... Повторюється історія 2004 р. коли до імені Януковича на Сумщині був прив'язаний Володимир Щербань. Якраз напередодні президентських виборів хтось хотів остаточно стати господарем Сумщини. Цього ж хоче Андрій Деркач. Прикриваючись своїм імунітетом і авторитетом лідера Партії регіонів, він намагається вирішити свої особисті бізнес-питання і задовольнити особисті політичні амбіції", - сказав Г.Мінаев. Він також пообіцяв розповісти про ситуацію, що склалася, особисто Віктору Януковичу.

За словами мера, зниження тарифів на теплопостачання, якого вимагає Партія регіонів, призведе до прямих збитків підприємств, різкого погіршення якості послуг.

Раніше мерія Сум отримала висновки держінспекції за цінами про те, що тарифи в місті обгрунтовані. Прокуратура Сумської області відмовила в порушенні кримінальної справи відносно міськвиконкому за зверненням А.Деркача через відсутність складу злочину.

А.Деркач направив депутатські звернення на Г.Мінаева, прокурора області Олександра Горбаня, начальника управління СБУ в Сумській області Олександра Ващенко та начальника ГУ УВМД України в Сумській області Олександра Москальчука з інформацією про порушення прав жителів Сум з боку "Сумитеплоенерго". Нардеп вважає нинішні тарифи завищеними. "З боку міської влади і правоохоронних органів не зроблені належні дії щодо забезпечення прав громадян міста Суми і не здійснений перерахунок плати за неякісні послуги", - відзначає А.Деркач.

10 жовтня 2008 р. Сумський міськвиконком ввів для населення двоставкові тарифи на опалювання для основного постачальника тепла в місті - «Сумитеплоенерго». Тариф складається з абонентської плати (89 коп./1 кв. м) і плати за фактично спожиту теплову енергію (4,27 грн/1 кв. м). Раніше тариф «Сумитеплоенерго» складав 4,42 грн/1 кв. м опалювальної площі в опалювальний сезон (з 15 жовтня по 15 квітня). «Сумитеплоенерго» поставляє тепло споживачам в 1287 житлових будинків, опалювальна площа яких складає більше 4028 тис. кв.м.

27 жовтня ц.р. Сумський міськвиконком ввів двоставков тарифи на опалювання для споживачів компанії «Дирекція котельної північного промвузла». Тариф складається з абонентської плати (76 коп./1 кв. м) і плати за фактично спожиту теплову енергію (4,8 грн/1 кв. м). Раніше тариф «Дирекція котельної північного промвузла» складав 4,01 грн/1 кв. м опалювальної площі в опалювальний сезон (з 15 жовтня по 15 квітня).