ua en ru

У Мексиці озброєними бойовиками було вбито 11 людей

У Мексиці озброєними бойовиками було вбито 11 людей Фото: бойовики (flickr.com 96423562@N06)

Серед убитих виявилися четверо дітей і троє поліцейських

У мексиканському штаті Веракрус озброєні бойовики вбили 11 осіб, з них четверо - діти. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву влади.

"Одинадцять чоловік були вбиті в мексиканському штаті Веракрус злочинними угрупованнями в суботу, в тому числі четверо дітей, глава федеральної поліції штату і ще два федеральних поліцейських", - заявив губернатор Мігель Анхель Юнес.

Згідно з інформацією видання, Веракрус є місцем дії конкуруючих наркокартелів, які сперечаються за торгівлю наркотиками.

Так, озброєні бойовики розстріляли і вбили 3 поліцейських, включаючи главу федеральної поліції в Веракрусі Каміло Хуана Кастань, в ресторані в місті Кардель. Крім того, в портовому місті Коацакоалькос були вбиті двоє дорослих і четверо дітей, а дві жінки були вбиті в місті Орізаба.

"Ми не стикаємося з людьми, ми стикаємося з тваринами, боягузами, лиходіями, людьми, які здатні вбивати дітей. Ми не дозволимо їм нав'язувати свій закон насильства в Веракрусе, ми не допустимо, щоб організована злочинність керувала в Веракрусе", - резюмував Юнес.

Наголошується, що близько 30 тис. осіб зникли в Мексиці в 2007 році, коли різко зросла кількість випадків насильства, пов'язаного з наркотиками. А в результаті відправки колишнього президента Феліпе Кальдерона військових для боротьби з бандами наркокартелів в кінці 2006 року, було вбито понад 150 тис. чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запропонував встановити сонячні батареї на стіні на кордоні з Мексикою.