ua en ru

У Мексиці за вбивство журналіста поліцейських засудили до 25 років в’язниці

У Мексиці за вбивство журналіста поліцейських засудили до 25 років в’язниці Фото: Моіс Санчес (marcodellaguzzo twitter)

Також суд призначив обвинуваченим штраф у розмірі 332 тис. песо

У Мексиці суд штату Веракрус засудив двох колишніх поліцейських до 25 років позбавлення волі за вбивство журналіста Моіса Санчеса. Журналіст загинув у січні 2015 року, передає The Guardian.

Крім того, суд призначив обвинуваченим штраф у розмірі 332 тис. песо (в еквіваленті 18 тис. доларів).

Захисники свободи преси і члени родини Санчеса кажуть, що обвинувальних вироків не достатньо, оскільки місцевий мер, якого вважають замовником вбивства, втік та перебуває у розшуку.

"Два звинувачених колишніх співробітника поліції в порушенні їх законних обов'язків - це прогрес, але це не справедливість", - сказав син Санчеса Хорхе.

Також на волі перебувають шестеро інших поліцейських, яких звинувачують у створенні банди, що займається торгівлею наркотиками. Зазначається, що цю діяльність поліцейські вели також спільно з мером.

Санчес був викрадений 2 січня 2015 року зі свого будинку в муніципалітеті Медельїн де Браво в штаті Веракрус. Його мертве тіло було знайдено через три тижні.

Під час початкового розслідування вбивства державні прокурори затримали для допиту 36 офіцерів - всю поліцію міста Медельїн де Браво.

Нагадаємо, президент Словаччини Андрій Кіска 22 березня 2018 року призначив Петера Пеллегріні прем'єр-міністром країни, щоб покласти край політичній кризі, викликаній вбивством журналіста-розслідувача Яна Куцяка.