ua en ru

Медведчук заявив про необхідність продовження переговорного процесу на сході

Для того, щоб максимально швидко відновити мир в Донецькій і Луганській областях, потрібно сідати за стіл переговорів не з деморалізованими представниками місцевої влади, а з тими, хто має реальні важелі впливу на ситуацію. Про це заявив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Початок переговорного процесу на сході - величезний крок у справі відновлення миру в регіоні. Це єдиний спосіб зупинити кровопролиття і зберегти країну єдиною і неподільною. Наше сьогоднішнє завдання - зробити переговори максимально ефективними", - підкреслив він.

Політик зазначив, що у громадянській війні, в яку намагаються втягнути Україну, не буває переможців.

"Сьогодні, коли від результатів переговорів залежать життя і здоров'я сотень тисяч наших співгромадян, будь-які заклики перервати перемир'я - деструктивні, руйнівні і злочинні, - додав Медведчук. - Київ повинен зрозуміти одну просту істину: не потрібно боятися втратити обличчя, відмовляючись від радикальних дій на Донбасі. Страшніше втратити довіру громадян цього регіону".

За словами політика, переговори потрібно продовжувати. "Всі разом ми зможемо подолати цей шлях, зможемо відновити мир в Україні", - резюмував він.