ua en ru

Медведчук: влада не зробила нічого для розслідування трагедії в Одесі 2 травня 2014 року

Влада не зробила нічого для розслідування трагедії в Одесі 2 травня 2014 року. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Трагічні події в Одесі 2 травня 2014 року досі не розслідувані. І це при тому, що дане питання знаходиться на постійному контролі як української, так і міжнародної громадськості", - заявив він.

Політик зазначив, що невдоволення темпами розслідування подій в Одесі неодноразово виявляли представники міжнародних інституцій.

"Неефективним, невільним і не задовольняючим вимогам Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод назвала слідство у справі про трагедію в Одесі Міжнародна консультативна група (МКГ) Ради Європи з нагляду за розслідуванням цих подій", - додав він.

За словами Медведчука, "на всі ці зауваження Київ ніяк не відреагував".

"Влада не діє, "піддається виміру прогрес", як і раніше відсутня, а в суспільстві міцніє упевненість в тому, що винні у загибелі 48 чоловік так і не будуть знайдені і покарані. Адже через більш ніж півтора року після трагедії в Одесі, по суті, так нічого і не було зроблено для встановлення істини", - сказав політик.

"І вже ні в кого не викликає сумнівів, що проєвропейська "демократична влада" (так називають себе євроінтегратори) діє методами своїх попередників. Тиск на суд та політично мотивоване правосуддя стали нормою в євроінтегрованій Україні... Чи можна в таких умовах говорити про незалежне і об'єктивне розслідування? І сподіватися, що винні все-таки понесуть покарання? І чи можна взагалі вірити в те, що прийшла до влади команда євроінтеграторів здатна побудувати правову, демократичну державу?", - резюмував він.