ua en ru

Медведчук вважає своїм громадянським обов'язком участь у переговорному процесі по Донбасу, - УВ

Медведчук вважає своїм громадянським обов'язком участь у переговорному процесі по Донбасу, - УВ Фото: Віктор Медведчук

В "Українському виборі" відповіли на заяви нардепа Левуса

Лідер громадської організації "Український вибір – Право народу" Віктор Медведчук вважає своїм громадянським обов'язком участь у переговорному процесі по Донбасу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації у відповідь на заяви народного депутата Андрія Левуса.

"Після тривалого мовчання, викликаного, мабуть, реакцією на рішення Печерського райсуду Києва, яким Нацполіцію України зобов'язали внести до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення за фактом підготовки вбивства Віктора Медведчука, Левус знову став проявляти медіаактивність. Він заявив, що "Медведчук повинен бути негайно відкликаний з мінської переговорної групи", - йдеться в заяві.

В "Українському виборі" вважають, що нардеп мало розбирається як в питаннях міжнародної політики, так і в питаннях національної безпеки, тому його подібні заяви виглядають дивно.

Наголошується, що сьогодні Віктор Медведчук, будучи спецпредставником з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, веде переговори як з "представниками" самопроголошених ЛНР і ДНР, так і з РФ.

"Саме завдяки його безпосередній участі з грудня 2014 року по сьогоднішній день вдалося повернути 404 людини, як військовослужбовців, так і цивільних осіб. Участь у переговорному процесі, звільнення утримуваних осіб Віктор Медведчук вважає своїм громадянським обов'язком. Як спецпредставник України Віктор Медведчук діє в інтересах нашої країни і народу, намагаючись налагодити діалог і знайти компромісні рішення для того, щоб в повному обсязі заробили Мінські угоди, спрямовані на відновлення миру і збереження територіальної цілісності України", - йдеться в заяві.

"Український вибір" також зазначає, що миротворчу роль Медведчука високо оцінили і у європейському співтоваристві.