ua en ru

Медведчук розповів про ситуацію з обміном полоненими

Спеціальний представник України в Тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Сході України, учасник гуманітарної підгрупи Віктор Медведчук прокоментував ситуацію, пов'язану з обміном полоненими.

"За період з кінця грудня 2014 року по теперішній час - саме в цей час я був уповноважений українською стороною займатися питаннями обміну і вів переговори з Донецьком, Луганськом і Москвою - були звільнені 392 людини: військовослужбовці ЗСУ, представники Національної гвардії, добровольчих батальйонів і цивільні особи", - заявив він.

За словами Медведчука, українська сторона розшукує і намагається отримати 130 осіб, які перебувають на підконтрольних територіях Донбасу, і 8 осіб, які перебувають у Росії.

За його словами, ця ключова проблема вирішується сьогодні в переговорному процесі з Донецьком, Луганськом і Москвою. "І цей процес триває постійно, у щоденному режимі, а не тільки під час зустрічей в Мінську, в ході засідань гуманітарної підгрупи і Тристоронньої контактної групи", - резюмував Віктор Медведчук.