ua en ru

Медведчук розкритикував цілі програми співпраці України з МВФ

Медведчук розкритикував цілі програми співпраці України з МВФ Фото: Віктор Медведчук

Медведчук прокоментував відносини України з МВФ

Лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук розкритикував цілі програми співпраці України з МВФ. Про це він написав у своєму блозі.

"2 січня офіційний представник МВФ Джеррі Райс повідомив, що, оскільки «був прийнятий збалансований бюджет, який містить мету нашої програми співпраці», Фонд готовий розглянути питання надання Україні наступного траншу. Про умови, на яких лихварі мають намір надати Києву кредит, «демократична» влада вважала за краще не розповідати", - зазначив він.

Політик зазначає, що згідно з оприлюдненим документом, сторони визначили дванадцять структурних маяків ― завдань, від виконання яких залежить надання Києву траншу МВФ.

"Чому ж заплатить Україна за фінансову допомогу лихварів, розмір якої, до речі, зараз активно обговорюється і, за прогнозами експертів, може виявитися на $300 млн менше очікуваного?", - пише Медведчук.

На його думку, реалізація ініціатив МВФ призведе до подальшого зростання безробіття в Україні, зниження рівня державної підтримки громадян, різкого відтоку вкладів з банківської системи і підриву довіри до неї (у разі розкриття банківської таємниці), знищення малого і середнього підприємництва.

"І така антисоціальна політика офіційно схвалена МВФ. Мабуть, це і є справжні цілі програми співпраці України і МВФ", - додав він.