ua en ru

Медведчук прокоментував ситуацію з пенсіями і соцстандартами

Лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук прокоментував ситуацію з пенсіями і соцстандартами. Про це він написав у своєму блозі.

"Уряд, в рази підвищуючи ціни і тарифи, щоб довести їх до європейських стандартів зарплати та пенсії підвищувати не поспішає. Середній розмір пенсії в Україні за перше півріччя поточного року збільшився всього на 2% ― з 1699 до 1738,85 грн", - зазначив він із посиланням на Пенсійний фонд України.

"Якщо оперувати офіційною статистикою, то при рівні інфляції 4,9% в першому півріччі 2016-го пенсії збільшилися всього на 2%. Це означає, що мільйони літніх людей приречені на злидні, що їм доводиться обмежувати себе в найнеобхіднішому ― їжі та ліках", - додав політик.

Медведчук також заявив, що про безкоштовну медичну допомогу в нинішніх умовах взагалі говорити не доводиться. "Широко розрекламований план закупівлі ліків для МОЗ міжнародними організаціями провалений", - зазначив він.

"Через таку антисоціальну політику уряду нація просто вимирає, і самі великі «групи ризику» ― люди похилого віку і діти. Причому все це відбувається під патріотичні гасла і заклики любити Україну!", - резюмував політик.