ua en ru

МНС: З-під завалів у луганській лікарні вилучено тіла 8 загиблих, врятовано 6 людей.

Станом на ранок 19 січня з-під завалів у луганській лікарні бійці МНС звільнили і врятували шістьох людей, а також витягли тіла вісьмох загиблих, семеро з яких ідентифіковані, доля вісьмох людей залишається невідомою. Про це повідомляє прес-служба МНС України. Серед загиблих - двоє медпрацівників.

Роботи з пошуку і найшвидшого вилучення людей з-під завалів тривають безперервно у цілодобовому режимі та позмінно, для чого залучені наявні ресурси МНС, комунальних служб і будівельних організацій. Із аварійної будівлі лікарні була проведена евакуація хворих до інших лікувальних закладів міста.

На ліквідації наслідків надзвичайної ситуації задіяні 138 чоловік особового складу та 25 одиниць техніки.

У Луганську вчора пройшло засідання урядової комісії з розслідування причин та ліквідації наслідків вибуху під головуванням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Рятувальними роботами безпосередньо на місці керує глава МНС, голова урядової комісії Володимир Шандра. В Міністерстві у цілодобовому режимі працює опергрупа. Обласною прокуратурою за фактом НС порушена кримінальна справа.

Нагадаємо, у Луганську о 08:52 18 січня у п'ятиповерховій будівлі міської лікарні №7, на четвертому поверсі, за попередніми даними, внаслідок вибуху кисневого балону, сталося руйнування несучих стін і міжповерхового перекриття 5, 4, 3 та 2 поверхів на площі близько 50 кв. м. На момент вибуху в будівлі медзакладу перебували 366 людей: 261 хворий і 105 працівників медперсоналу.