ua en ru

Матіос: протягом 10-15 днів розслідування вбивства Грабовського вийде на фінішну пряму

Матіос: протягом 10-15 днів розслідування вбивства Грабовського вийде на фінішну пряму Фото: військовий прокурор Анатолій Матіос розповів про завершення розслідування вбивства адвоката Грабовського

За інформацією слідства, вбивці адвоката скоїли ще одне вбивство

Слідству вдалося встановити всі обставини вбивства адвоката російського ГРУшника Юрія Грабовського і впродовж найближчих двох тижнів розслідування підстав, причин і наслідків вбивства вийде на фінішну пряму. Про це головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив в ефірі "112 Україна".

З його слів зараз проводяться необхідні дослідження для завершення справи, в тому числі оформлення всіх відповідних процесуальних документів.


"Нам вдалося встановити весь ланцюжок обставин, які призвели до загибелі адвоката Грабовського. З урахуванням тих результатів наради, яку ми сьогодні проводили, я вважаю, що протягом 10-15 днів ми вийдемо на фінішну пряму, з технічним оформленням всіх відповідних процесуальних документів, на фінішну пряму завершення розслідування підстав, причин і наслідків вбивства", - повідомив Матіос.

Крім того, він розповів, що, на думку слідства, група осіб, затриманих за підозрою у вбивстві Грабовського скоїла вбивство ще однієї людини, тіло якої виявили у передмісті Києва.

"Зараз проводяться відповідні експертні дослідження та висновки. Там була насильницька смерть, вчинена двома особами", - розповів прокурор про друге вбивство.

Нагадаємо, раніше член Ради адвокатів України повідомляв, що, за їх інформацією, люди, які ймовірно вбили адвоката Юрія Грабовського, зробили ще сім вбивств.