ua en ru

Матіос: викрадачі змушували Грабовського відмовитися від захисту ГРУшника Александрова

Матіос: викрадачі змушували Грабовського відмовитися від захисту ГРУшника Александрова Фото: Анатолій Матіос про розслідування справи щодо вбивства Грабовського

Матіос підкреслив, що у слідства є свідчення свідків та багато доказів

Викрадачі змушували адвоката Юрія Грабовського відмовитися від захисту офіцера ГРУ РФ Олександра Александрова. Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, продемонструвавши відповідне відео на брифінгу у вівторок, 29 березня, передає кореспондент РБК-Украина.

Генеральна прокуратура оприлюднила відео, де вбитий Анатолій Грабовський зобов'язується припинити правову допомогу Олександру Александрову, російському офіцерові.

"Я, адвокат Грабовський Юрій Леонідович, припиняю і зобов'язуюсь припинити правову допомогу Александрова Олександра в рамках кримінального провадження, яке знаходиться в Голосіївському суді. Я вважаю неможливим далі його захищати. Я зрозумів свою помилку", - сказав Грабовський на відео, наданому ГПУ.

Також Матіос підкреслив, що у слідства є свідчення свідків та багато доказів.

"Для нас у цій справі найголовніше зараз є встановити істинний мотив цього жахливого злочину і вийти на справжніх замовників", - прокоментував Матіос.

Крім того, Матіос підкреслив, що це відео може бути не єдиним.

Зазначимо, про зникнення адвоката Грабовського стало відомо 9 березня. Він не з'явився на черговий суд по справі ГРУшников РФ без пояснення причин. Тіло Грабовського було знайдено в ніч на 25 березня в Київській області.

Нагадаємо, заарештованому в Україні російському ГРУшнику Олександру Александрову призначили нового захисника після вбивства його адвоката Юрія Грабовського.