ua en ru

Масове отруєння в Ізмаїлі: за ніч госпіталізували 28 осіб

Масове отруєння в Ізмаїлі: за ніч госпіталізували 28 осіб Фото: масове отруєння в Ізмаїлі

Таким чином, кількість госпіталізованих зросла до 460 осіб

В результаті масового отруєння у лікарні Ізмаїла і Ізмаїльського району Одеської області за ніч з 20 на 21 червня надійшли 28 осіб, з них 12 - діти. Про це повідомив мер міста Ізмаїла Андрій Абрамченко на своїй сторінці в Facebook.

"За ніч з 20 на 21 червня в лікарні Ізмаїла і Ізмаїльського району надійшли 28 осіб, з них 12 - діти. З початку спалаху кишкової інфекції в стаціонари Ізмаїла та Ізмаїльського району надійшли 460 осіб (з них 281 - діти). Станом на ранок вівторка, 21 червня, в лікарнях отримують лікування 215 осіб (у тому числі, 111 дітей)", - написав він.


Крім того, Абрамченко зазначив, що сьогодні при загальному зниженні кількості хворих має місце збільшення кількості дорослих, які звертаються за лікарською допомогою.

"Причина тому - не тільки більш сильний (в порівнянні з дитячим) імунітет дорослої людини, але і зневага до суворого виконання елементарних правил санітарії та гігієни", - зазначив він.

Абрамченко також повідомив, що в минулі вихідні поліції і прикордонникам доводилося витягати з води людей, що купаються, які наражають на небезпеку підхопити кишкову інфекцію не тільки себе, але і інших.

"Про постачання в лікарнях: медикаменти і вода тим, хто лежить у лікарні, видаються безкоштовно в повному обсязі. Рішення про проведення гіперхлоруванні мережі водопостачання буде прийнято після того, як ми отримаємо офіційні розрахунки складу дезінфікуючих розчинів, а також офіційні рекомендації про місця їх застосування", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, про 432 постраждалих в результаті масового отруєння в Ізмаїлі.