ua en ru

Масове отруєння у Черкасах: в ході перевірок виявлені порушення санітарного законодавства

Масове отруєння у Черкасах: в ході перевірок виявлені порушення санітарного законодавства Фото: лікарня (УНІАН)

Роботу школи, де сталося отруєння, призупинено

У ході перевірок, розпочатих через масове отруєння у Черкасах, були виявлені порушення санітарного законодавства. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Так, облуправління Держпроспоживслужби провело позапланові перевірка школи №8, у якій сталося отруєння, а також підприємства (ПП Родной Є.О.), що виробляє та постачає у школу питну доочищену фасовану воду "Рідненька".

"Виявлені окремі порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та санітарного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що за результатами перевірок керівництву школи та підприємства направлені приписи щодо усунення виявлених порушень.

Також повідомляється, що наразі роботу школи №8 тимчасового призупинено до завершення проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів із забезпечення належного санітарного стану закладу.

За результатами лабораторних досліджень у пробах ґрунту, води питної з водопровідної мережі та з кулерів відхилень від гігієнічних нормативів виявлено не було, за виключенням вмісту алюмінію у 1-й з 4-х відібраних проб питної води з централізованого водопостачання (гранично допустима концентрація 0,5 мг/куб. дм, виявлено 0,7 мг/куб.дм.).

Також зазначається, що у пробах ґрунту, питної води, атмосферного повітря та під час радіологічних досліджень перевищень нормативів не виявлено. Крім того, повідомляється про відсутність впродовж 5-8 травня аварійних ситуацій на об’єктах міста Черкаси.

"Проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів та лабораторних досліджень триває", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок масового отруєння у Черкасах, що сталося вранці 8 травня 2018 року на лінійці в одній із шкіл міста, за меддопомогою звернулися 55 учнів та 4 вчителя.