ua en ru

У Маріуполі затриманий чоловік, який намагався вивезти із зони АТО гранати

У Маріуполі затриманий чоловік, який намагався вивезти із зони АТО гранати Фото: затриманий в Маріуполі з гранатами чоловік пояснив, що віз арсенал у відпустку

Чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі

Оперативники ГУ Нацполіції у Донецькій області в Маріуполі на залізничному вокзалі затримали чоловіка, який віз у відпустку арсенал боєприпасів. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції.

"Під час відпрацювання території залізничного вокзалу правоохоронці зупинили чоловіка, який викликав підозру. При поверхневому огляді його речей правоохоронці виявили небезпечні боєприпаси. Відомо, що людина, 1987 року народження, віз з собою 3 гранати і більше тисячі патронів", - йдеться в повідомленні.


Затриманий пояснив, що віз арсенал у відпустку.

Слідчо-оперативна група поліції з'ясовує, звідки у чоловіка такий арсенал, куди саме він хотів вирушити з ним і чи є у нього інші смертельно небезпечні предмети.

За попередніми даними, дії чоловіка кваліфікуються ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Як повідомили в Нацполіції, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Нагадаємо, у Житомирі СБУ затримала на хабарі оперуповноваженого карного розшуку.