ua en ru

Мангер частково організував вбивство Гандзюк, - Луценко

Мангер частково організував вбивство Гандзюк, - Луценко Фото: Юрій Луценко (Віталій Носач/РБК-Україна)

Луценко назвав Мангера "вершиною злочину"

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер є замовником та частковим організатором вбивства активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Громадське".

Так, генеральний прокурор назвав Мангера вершиною злочину.

"Він є вершиною цього злочину. Саме він замовив і частково організував за допомогою свого фінансування цей злочин", - поінформував Луценко та додав, що підозра Мангеру ґрунтується на свідченнях свідків.

Так, за даними обвинувачення, Мангер звернувся до раніше знайомих йому Олексія Левіна та Ігоря Павловського та запропонував їм знайти виконавців вбивства. Для виконання злочину глава Херсонської облради дав Левіну та Павловському не менше 10 тисяч гривень для придбання необхідних засобів зв’язку та закупівлі знаряддя вбивства. Луценко зазначив, що за здійснення злочину Мангер мав заплатити не менше 5600 доларів, частину з яких Левін та Павловський мали заплатити виконавцям, а іншу частину - залишити собі.

Нагадаємо, обрання міри запобіжного заходу Мангеру відбудеться у Шевченківському районному суді Києва.

Як писало РБК-Україна раніше, за місцем проживання Мангера правоохоронці проводять обшук. У ГПУ також повідомляли, що обрання міри запобіжного заходу Мангеру здійснюватиме Печерський районний суд Києва.

Підкреслимо, Луценко заявив, що ГПУ не має права затримати главу Херсонської обласної ради Владислава Мангера, якому вручено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.