ua en ru

Малійській ісламісти загрожують терактами на території Франції

Малійській ісламісти пообіцяли влаштувати теракти на території Франції. З відповідною заявою виступив Абу Дардар, який є керівником малійського відділення терористичної організації "Аль-Кайєда в ісламському Магрибі", повідомляє телеканал France 24.

"Франція атакувала іслам. У відповідь ми завдамо удару в самому серці Франції", - заявив Дардар. Крім цього він пообіцяв, що екстремісти найближчим часом "ухвалять рішення" по вісьмох громадянах Франції, яких бойовики утримують як заручників.

Відзначимо, прибуття декількох сотень французьких солдатів в Малі змінило ситуацію на фронті. Якщо до суботи ісламісти і союзні їм туареги постійно наступали на позиції урядових військ, то після втручання додаткових сил з Європи малійській армії вдалося перейти в контратаку і навіть відбити одне з міст.

Крім цього французькі ВПС зробили нальоти на позиції екстремістів в районі Гао. За свідчення очевидців, атака з повітря повалило бойовиків в шок, і вони почали спішно залишати місто. Непроста ситуація для ісламістів склалася і в Тімбукту, де місцеве населення незадоволене їхнім правлінням. Атаковані також склади угруповання "Ансар Дін" в різних районах, в тому числі і на кордоні з Мавританією.

Додамо, що напередодні готовність надати Франції допомогу у війні проти ісламістів на півночі Малі оголосила Великобританія. У свою чергу уряд Алжиру пообіцяло надати ВПС Франції повітряні коридори над своєю територією.