ua en ru

М.Томенко: Парламент зможе розглянути нову редакцію Бюджетного кодексу на наступному пленарному тижні.

Парламент зможе розглянути нову редакцію Бюджетного кодексу України на наступному пленарному тижні. Про це на брифінгу заявив віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, парламент протягом непленарного тижня встигне доопрацювати нову редакцію Бюджетного кодексу. "Я думаю, що ВР зможе розглянути доопрацьований Бюджетний кодекс, оскільки позиція уряду і далі полягає в тому, щоб все-таки переконувати сесійну залу і парламент у прийнятті бюджетів, зокрема, окремими додатками по місцевих бюджетах...я прогнозую, що на наступному пленарному тижні ми будемо розглядати доопрацьований Бюджетний кодекс", - сказав він.

На його думку, парламент не зможе до кінця 2009 р. прийняти бюджет на 2010 р. "Я прогнозую, що буде складно, або практично неможливо ухвалити бюджет, тому що....в парламенті з цього приводу немає порозуміння, тому що передвиборчий бюджет ми ухвалити не можемо, треба ухвалювати справжній, коли будуть закладені нормальні видатки",- сказав він.

На його думку, парламентські фракції можуть домовитись про ухвалення окремих законопроектів, які стосуватимуться бюджетних видатків у 2010 р. "по тим проблемам, які виникатимуть".