ua en ru

М.Ставнійчук заявляє, що участь А.Писаренка в засіданні ЦВК не є приводом для визнання його нелегітимним.

Представник Віктора Ющенка в Центральній виборчій комісії України, заступник глави Секретаріату президента України Марина Ставнійчук заявляє, що участь Анатолія Писаренка в засіданні ЦВК не є приводом для визнання його нелегітимним. Про це вона заявила на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Достатньо складно говорити, що через присутність Анатолія Писаренка у складі ЦВК засідання може бути нелегітимним. Для проведення легітимного засідання потрібно 10 членів комісії. Однак, коли стане питання підрахунку голосів, і А.Писаренко буде брати участь у голосуванні, його голос, безперечно, може впливати на результати... З огляду на це для мене очевидно, що кожне таке рішення може бути предметом судового розгляду", - сказала вона.

Нагадаємо, Апеляційний адміністративний суд Києва у повному обсязі задовольнив вимоги щодо поновлення на посаді члена Центральної виборчої комісії А.Писаренка.


Раніше, заступник керівника центрального виборчого штабу кандидата в Президенти Юлії Тимошенко Андрій Портнов зазначив, що А.Писаренко був незаконно позбавлений можливості брати участь у засіданнях ЦВК згідно з попереднім рішенням Апеляційного адміністративного суду.
А.Портнов також підкреслив, що згідно з кодексом адміністративного судочинства, рішення, які ухвалюються в переддень виборів після 00:00, не підлягають оскарженню, тому з 17 січня член А.Писаренко повинен брати участь у всіх засіданнях ЦВК.