ua en ru

М.Бродський пообіцяв подати у відставку, якщо нові умови для платників єдиного податку вступлять в силу до відміни поборів.

Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський пообіцяв піти у відставку, якщо нові умови для платників єдиного податку вступлять в силу до відміни поборів, які сьогодні тяжіють над бізнесом. Про це повідомляє Рада підприємців при Кабінеті міністрів.

"Я даю своє слово, що нові умови для платників єдиного податку та посилення відповідальності бізнесу вступлять в силу тільки після відміни всіх поборів, які сьогодні тяжіють над бізнесом", - сказано в розписці М.Бродського, копія якої є в розпорядженні РБК-Україна.

Наприкінці розписки М.Бродський дописав: "Якщо це буде залежати від мене, інакше я піду у відставку".

Розписку написано 26 квітня після обговорення концепції законопроекту "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" під головуванням М.Бродського. Він підкреслив, що Держкомпідприємництва, зокрема, настоює на необхідності сплати фізичними особами-підприємцями за себе внесків до Пенсійного фонду (ПФ) та введення обліку із застосування касових апаратів.

В свою чергу, голова Ради підприємців при Кабміні Оксана Продан озвучила пропозиції Ради щодо необхідності збереження всіх діючих видів діяльності для юридичних осіб-платників єдиного податку та встановлення збільшеної ставки для частини тих видів діяльності, які розробником пропонуються до вилучення із спрощеної системи оподаткування для фізичних осіб-підприємців. Також О.Продан звернула увагу на те, що касові апарати не можуть бути введені для малого бізнесу при існуючих умовах контролю та відповідальності, а тому було прийнято рішення підготувати зміни до закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".