ua en ru

Люстрационный комітет Херсонської обл. виступив проти висування кандидатом у нардепи місцевого бізнесмена

Громадські активісти Херсонської області заявили про розкриття декількох схем шахрайських дій з боку місцевих бізнесменів. Така інформація була оприлюднена на прес-конференції за участю керівників Люстраційного комітету Херсонської області, Антикорупційного бюро Херсонської області, а також представників місцевих підприємств та громадських активістів.

За словами учасників прес-конференції, Генеральна прокуратура України повинна прискорити розслідування за відкритими проти місцевого бізнесмена Сергія Хланя кримінальними провадженнями, оскільки він, за наявною інформацією може бути висунутий кандидатом у народні депутати України.

Активісти також повідомили, що з метою недопущення появи у Верховній Раді "нечистих на руку ділків" вони уже звернулися з відкритим листом до Президента України та ГПУ. "У тих районах Херсонської області, які входять до складу виборчого округу №185 (з центром у місті Каховка) Сергій Хлань розповідає, що його висунення мажоритарником від цього округу від пропрезидентського блоку - це вже вирішене питання, тому він фактично вже розпочав передвиборчу кампанію", - зазначив у своєму зверненні голова Люстраційного комітету Геннадій Дьяконов.

Активісти просять керівництво блоку Петра Порошенка і самого Президента України вплинути на ситуацію і не допустити висунення Хланя кандидатом у народні депутати України від 185 виборчого округу.