ua en ru

Лисов: На будівництво 10 млн квадратних метрів житла необхідно 60-70 млрд грн на рік

Підтримка державою ряду будівельних програм є недостатньою, оскільки для будівництва 10 млн квадратних метрів житла необхідно 60-70млрд грн на рік. Про це РБК-Україна в ході онлайн-конференції повідомив народний депутат України, заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку Ігор Лисов.

"Держава будувати 10 млн метрів квадратних житла. Це в середньому 70 млрд грн на рік. Від 60 до 70 млрд грн на рік. Державна підтримка на" Доступне житло "- 200 млн грн., Іпотека 3% - 1 млрд грн. На компенсації в рік і приблизно 150 млн грн. на молодіжне житлове кредитування. Тобто ці цифри і в порівняння не йдуть (з потребою)", - сказав Лисов, пояснюючи причину по якій сьогодні повільними темпами реалізовуються державні програми будівництва житла.

Також парламентарій повідомив, що з 2,5 млн молодих сімей рівень забезпеченості житлом в цій сфері найнижчий - 33%.
Лисов впевнений, що дана ситуація не в останню чергу впливає на погіршення демографічної ситуації в країні: "Сьогодні 700 тис. людей на рік помирають і тільки 500 тис. людей народжуються. Мінус 200 тис. населення щорічно. Це негативна демографія. Тільки молоді люди можуть нам допомогти, щоб ситуація змінилася і треба створити їм умови", - зазначив Лисов.