ua en ru

Ляшко заявив, що Порошенко погрожував йому внесенням подань на арешт нардепів-радикалів

Ляшко заявив, що Порошенко погрожував йому внесенням подань на арешт нардепів-радикалів Фото: Олег Ляшко

Ляшко назвав генпрокурора Шокіна виконавцем команди Президенти по переслідуванню його нардепів

Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що Президент України Петро Порошенко в присутності свідків погрожував йому внесенням подань на арешт депутатів від фракції РПЛ. Про це Ляшко заявив сьогодні біля будівлі Генеральної прокуратури в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Порошенко мені в очі особисто кілька разів - я заявляю про це публічно - в присутності свідків, особливо в присутності прем'єр-міністра, голови АПУ Ложкіна, в присутності інших чиновників Порошенко мені погрожував внесенням подань на арешт депутатів від фракції "Радикальної партії", якщо ми не будемо голосувати за ті закони, які він потребує. Я вважаю, що це переслідування народних депутатів України за нашу позицію, зокрема, щодо особливого статусу Донбасу", - заявив Ляшко.

За його словами, сьогодні генеральний прокурор України Віктор Шокін виконує команди Президента, спрямовані на переслідування нардепів від "Радикальної партії".

"Більше того, Шокін заявив, що в моїх діях є ознаки злочину. Те, що ми робимо, це незаконно. І я йому запропонував: подавайте на мене подання", - додав лідер РПЛ.

Нагадаємо, 21 липня генпрокурор Віктор Шокін заявив про внесення до Верховної Ради подання на арешт одного з нардепів від коаліції. Незабаром стало відомо, що йдеться про представника "Радикальної партії" Андрія Лозового.

Пізніше сам Лозовий назвав подання на його арешт політичним переслідуванням з боку Президента Порошенко.