ua en ru

Львову загрожує спалах лептоспірозу, туберкульозу та гепатиту

Львову загрожує спалах лептоспірозу, туберкульозу та гепатиту Фото: львівський сміття (УНІАН)

Львів під загрозою поширення гепатиту, лептоспірозу та туберкульозу

Госпродпотребслужба попереджає про загрозу поширення кишкових інфекцій, вірусного гепатиту А, туберкульозу, тулерямии та лептоспірозу у Львові через скупчення сміття у місті. Про це передає "112 Україна".

У відомстві зазначають, що загроза виникла у зв'язку з посиленим розмноженням переносників захворювань і підвищенням температури.

Співробітники Госпродпотребслужбы за участю поліції провели рейдові обстеження контейнерних майданчиків Львова. В результаті огляду було виявлено, що 335 з 1229 існуючих майданчиків (35%) були переповнені сміттям, також зафіксовані ознаки тривалого невивезення сміття.

В ході огляду були взяті проби повітря і грунту, за результатами яких було встановлено перевищення граничного вмісту забруднюючих речовин (аміаку та сірководню) в атмосферному повітрі на 7 майданчиках (у Франківському, Галицькому, Сихівському та Шевченківському районах). На п'яти майданчиках було встановлено невідповідність грунту вимогам санітарного законодавства.

Нагадаємо, віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявив, що влада Львова повинні вирішити питання вивезення сміття з міста в найближчі два тижні.