ua en ru

У Львівській області зафіксовано 13 випадків отруєння чадним газом у 2017

У Львівській області зафіксовано 13 випадків отруєння чадним газом у 2017 У Львівській області зафіксовано 13 випадків отруєння чадним газом у 2017

"Львівгаз" нагадав про необхідність дотримуватись правил безпеки

Від початку року на території Львівської області зафіксовано та підтверджено 13 випадків отруєння чадним газом. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії "Львівгаз".

Зокрема, зазначається, що причинами нещасних випадків під час використання газу в побуті стає порушення правил користування газовими приладами. Небезпечним є самовільне втручання в газову мережу, відсутність тяги в димових та вентиляційних каналах, встановлення газових колонок у приміщенні ванної кімнати, використання газових приладів для обігріву приміщень, встановлення пластикових вікон без провітрювачів та електровентиляторів у вентиляційні канали. Останнє навіть може призвести до зворотної тяги, зазначили у компанії.

"Усі ці дії споживачів є грубим порушенням правил безпеки під час користування газовими приладами, оскільки не забезпечується приплив повітря у приміщення, де працюють газові прилади", - зазначає директор технічний ПАТ "Львівгаз" Павло Сербан.

Особливо небезпечний чадний газ, котрий утворюється при горінні природнього газу та іншого палива, додали у прес-службі. Чадний газ не має ані кольору, ані запаху, а потрапляючи у кров, сполучається з гемоглобіном та робить його нездатним розносити кисень організмом. Через це людина гине від задухи, зазначили у компанії.