ua en ru

У Львівській області зафіксовано 41 випадок отруєння чадним газом у 2017 році

У Львівській області зафіксовано 41 випадок отруєння чадним газом у 2017 році У Львівській області зафіксовано 41 випадок отруєння чадним газом у 2017 році

Найчастіше причинами нещасних випадків стає порушення правил безпеки

Із початку 2017 року на території Львівської області зафіксовано та підтверджено 41 випадок отруєння чадним газом. Найчастіше причинами таких нещасних випадків стає порушення правил безпеки під час використання газу в побуті, повідомляє прес-служба компанії "Львівгаз".

Як зазначили у компанії, серед небезпечних ситуацій, які можуть призвести до отруєння чадним газом, є самовільне втручання в газову мережу, відсутність тяги в димових та вентиляційних каналах, встановлення газових колонок у приміщенні ванної кімнати, використання газових приладів для обігріву приміщень, встановлення пластикових вікон без провітрювачів та електровентиляторів у вентиляційні канали.

"Усі ці дії споживачів є грубим порушенням правил безпеки під час користування газовими приладами, які найчастіше призводять до отруєнь чадним газом та можуть мати смертельні наслідки для споживача. Головною причиною таких отруєнь є те, що в у приміщенні не забезпечується достатній приплив повітря, де працюють газові прилади", - зазначає технічний директор ПАТ "Львівгаз" Павло Сербан.

У компанії підкреслили, що чадний газ може утворюватися, як при неповному згорянні природного газу, так й інших видів палива. Він особливо небезпечний тим, що не має ані кольору, ані запаху, а потрапляючи у кров, чадний газ сполучається з гемоглобіном та робить його нездатним розносити кисень організмом і людина гине від задухи.