ua en ru

У Львівській області з гепатитом А госпіталізовано 4 людини

У Львівській області з гепатитом А госпіталізовано 4 людини Фото: з 5 жовтня в регіоні було зафіксовано 8 випадків захворювання

З 5 жовтня в регіоні було зафіксовано 8 випадків захворювання

Чотирьох жителів смт Красне Буського району Львівської області госпіталізовано з остаточним діагнозом "Вірусний гепатит А". Про це йдеться в повідомленні Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Повідомляється, що інфіковані, серед яких двоє дітей, перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Буської районної лікарні.

Відзначається, що в період з 5 жовтня по 17 грудня в Буську ЦРЛ надійшло вісім жителів смт Красне, серед яких четверо дітей, у яких було діагностовано вірусний гепатит А.

"Потерпілим пацієнтам в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об'єм медичної допомоги згідно з клінічними протоколами", - повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що в осередках захворювання проведена заключна дезінфекція, за контактними встановлено медичний нагляд.

Зазначимо, що гепатит А - хвороба печінки, що викликається вірусом, який поширюється в основному при споживанні харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов'язана з відсутністю безпечної води, неналежної санітарією і поганою гігієною. На відміну від гепатиту В і С, інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним результатом, але може викликати ослаблюючі здоров'я симптоми. Вірус може передаватися при тісному фізичному контакті з інфікованою людиною. Випадкові контакти людей не приводять до передачі вірусу. Інкубаційний період гепатиту А зазвичай триває 14-28 днів.

Нагадаємо, у жовтні в Києві четверо дітей захворіли на вірусний гепатит А в дитячому саду.