ua en ru

Львівська облрада має намір судитися з урядом через невиконання договору із соціально-економічного розвитку області.

Львівська облрада має намір судитися з Кабміном, через невиконання угоди із соціально-економічному розвитку області, яку було підписано в червні 2009 р. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, передає кореспондент РБК-Україна. "Виконання з боку державного бюджету йде на дуже низькому рівні", - сказав він. За його словами, місцеві бюджети зі свого боку виконують угоду, профінансувавши об'єкти на 80%.

М.Сеник додав, що в січні Львівська обл. має намір проаналізувати виконання угоди за підсумками року, і у випадку, якщо виявиться, що з боку держави її виконано менш ніж на 50%, направить до суду позов. При цьому Львівська обл. має намір координувати свою діяльність з Донецькою обл., оскільки з цією областю Кабмін теж підписав аналогічну угоду. М.Сеник уточнив, що в самій угоді передбачена можливість звернення до суду, якщо якась зі сторін не виконує його.

Нагадаємо, в червні ц.р. угоду підписали прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть і мер Львова Андрій Садовий. Орієнтовний об'єм фінансування спільних заходів протягом 2009-2013 рр. складає 3 255,893 млн грн, зокрема, за рахунок державного бюджету - 1 842,003 млн грн, місцевих бюджетів - 1 339,081 млн грн, інших джерел - 74,809 млн грн.